Hverdagsliv

Kjøttfri bønne-enchilada med guacamole istedenfor fredagstacoen ?

13. april 2018

Når du er så heldig at du har en supersvensk-bff som er kokk og som gledelig deler sin oppskrift på en smakfull og ekstra digg variant fra varmere strøk, så tar du den muligheten til å spre litt kjøttfri matglede…

Bytte ut tacofredag med kjøttfri bønneenchilada? «Ikke faen», tenker du. Det pleide jeg og tenke også. Men så vokste jeg litt, kikket litt på mitt overforbruk og tenkte at nå må jeg ta av skylappene …

Du trenger: 

Enchiladas:

1 halv løk

1 halv hvitløk

1 boks hakka tomater

2 pakker med dine favorittbønner

1 osteblanding etter ønske

1 grove tortillas

krydder (gjerne ferdig enhiladas-krydderblanding)

Fremgangsmåte:

Fres løk og hvitløk på middels temperatur, ha på krydderblanding og fres videre (unngå å svi løken). Hell hakkede tomater over løk og krydderblandingen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell over bønnen (som du har skylt rene for bønnejuice). Kok raskt opp i 1-2 minutter og trekk pannen av plata. Fyll tortillasen med blandingen, ha over ost, rull sammen og legg en etter en i formen. Osteanbefaling: Mozzarella og Cheddar-blanding. Strø litt godt med ost over rullene før steking.

Guacamolen:

2 avocado

1 vårløk

1 stor spiseskje hakket koriander

1 halv hvitløk

1 skvisa lime

Fremgangsmåte:

Miks hele driten sammen uten skam. Ha god musikk på en høyttaler.

Server pent og pyntelig, eller grisete og rotete. Smaken er digg uansett – og du har et digg alternativ du kan hente frem ukentlig. Rømme og litt frisk salat er godt til.

Takk til Maria for god mat og deling av oppskrift.

Takk for maten.

Snakkes, da.

//Sølve

 

Du kommer til å like

Ingen kommentarer

Legg igjen din kommentar