Hverdagsliv

«Kan jeg legge på meg mye i påsken?»

30. mars 2018

«Kan jeg legge på meg mye i påsken?» Dette skriveriet her kunne jeg like godt å publisert rundt hvilken som helst høytid, ferie, eller helligdag med tilpasset overskrift. Spørsmålet dukker alltid opp fra kunder, eller som en litt halvstresset melding i innboksen…

Men er det egentlig mulig å legge på seg mye iløpet av en kort periode, uke, eller langhelg? Eller er det bare hodet som spiller oss et puss og sørger for at vi føler oss slappe, oppblåste og utrente ?

Sindre kalte meg «tjukken»….

Svaret er egentlig kort og greit; Ja, det er mulig å legge på seg ved å fråtse i god mat, drikke og godis i en kort periode. Kombinerer du dette med lite aktivitet og mye sløving kan du fort merke 0,5 – 2 kg ekstra på vekten.

Samtidig er det like viktig å huske at like fort som du la på deg disse ekstra kiloene, kan du bli kvitt disse igjen. Nøkkelen ligger i å ta tilbake hverdagen så fort som det er mulig og unngå å forlenge den ekstraordinære ferieuka inn i uka som venter over helgen. Kvitt deg med påskegodteriet når påsken er over, sørg for at kjøleskapet ditt har den vanlige helsesmarte hverdagsmaten din tilgjengelige allerede 2. påskedag og kom igang med treningsrutinene dine. Et ekstra tips er å la 2. påskedag være en hverdag – bruk denne ekstra fridagen til å gjøre noe energifrisk for kroppen din.

Planlegg mandagen din nå. Du må handle og klargjøre allerede på lørdag vet du. Lørdag er foresten i morgen.

Det er nyttig å vite at den største utfordringen nok er samvittighetskvalene som hamrer og banker løs på kroppen etter mye kos, og innbiller oss falsk hjertesvikt, muskelsvinn og dommedag for egen helse.

Sindre føler seg lett som en fjær etter lett-svett-aktivitet på ski…

Så hvordan bli kvitt denne dårlige samvittigheten ?

– vær aktiv og tren litt om du har mulighet.

– kom deg ut og fyll på med frisk luft.

– start dagen din med mat som er godt for deg.

– drikk vann når du er tørst og nyt den gode drikken til den gode maten.

Ønsker deg en fortsatt god påske og håper at du belønner deg selv med gode opplevelser, fine samtaler og friske påfunn med folk du er glad i.

Snakkes, da.

//Sølve

Du kommer til å like

Ingen kommentarer

Legg igjen din kommentar