Trening, Video

Vektløs med vektvest!

10. januar 2018

En god vektvest av skikkelig kvalitet er et fantastisk og morsomt redskap på veien mot en sterkere og sprekere kropp i en hverdag dag som byr på alle slags utfordringer. En vektvest er lett å ta med seg på gåturen, den får pulsen opp og den fungerer knallgodt til å gjøre kroppsvektsøvelsene dine litt tøffere. Vektvesten er enkel å bruke, gjør trening tilgjengelig og sørger for at du får utfordret kroppen din på måter som gir resultater.

Den morsomme følelsen av å ha en nesten vektløs og supersprek kropp når vektvesten henges på plass etter gjennomført treningsøkt. Du flyr!

Trening med vektvest

Trening med vektvest

I dette programmet har jeg lagt opp til en treningsøkt med en total varighet på 30 minutter. Du vil få trent både kondisjon og styrke, samtidig som det er effektivt og gir helsa di et godt løft.

Utstyr:

Vektvest. (ABILICA Powerpack Flexi Vektvest)

Gjennomføring: Gjør styrken før, etter eller på en annen måte under kondisjonstreningen din. Du velger, dette er kun et forslag. Mellom hver serie av den enkelte styrkeøvelsen tar du deg en kort pause, det samme gjelder når du går fra en øvelse til en anne.

Oppvarming: 

Fest vesten rundt overkroppen som vist og gå i vanlig snakke-tempo i 4 minutter. Et tempo som gradvis får pulsen opp, men føles overkommelig og at du har mere å gi.

Kondisjonsdel:

Etter oppvarmingen tar du en liten pause på ett minutt og finner deg et høyt gå-tempo som du klarer å holde i 4 minutter. Deretter henter du frem snakketempoet (pause) i 1 minutt. Etter 1 minutt snakketempo øker du til det utfordrende gå-tempoet i 4 minutter igjen. Slik gjentar du til du har gjennomført 4 (oppvarming)-1-4-1-4-1-4. Totalt med oppvarming tar denne delen omtrent 20 minutter.

Øvelser (video):

Øvelse 1: Armhevinger (bryst, bakside arm, skulder og mage)

Repetisjoner: 10 repetisjoner, 4 (3) serier

Hvordan: Plasser armene dine på en benk eller en forhøyning med bena på bakken. Trekk skulderbladene ned og litt sammen. Sørg for at du har kontroll på kjernemusklene dine slik at du verken svaier eller krummer i ryggen. Albuene går litt bakover når du senker deg ned mot benken. Opp igjen så presser du underlaget fra deg med sterk holdning.

Øvelse 2: Gå-opp (Setet, lår, stabilitet rundt kne og hofte)

Repetisjoner: 10 repetisjoner,  4 serier (to på hver side)

Hvordan: Plasser foten på benken og stå med det andre benet nærme kanten. La benet på benken gjøre all jobben når du løfter deg opp slik at arbeidsfoten er strak på toppen. Legg masse fokus på bremsefasen tilbake til bakken. Sørg for at kneet ditt er stabilt hele veien og peker samme vei som tærne.

Øvelse 3: Planke med kneutrekk (kjernemuskler, mage, rygg, skulderstabiliet)

Repetisjoner: 10 repetisjoner, 4 serier (to på hver side)

Hvordan: Legg begge bena på kanten av benken og plasser hendene under skulderen på bakken. Trekk navlen litt inn mot ryggsøylen og kjenn at du har en sterk og rett plankeposisjon fra helen til toppen av ryggen. Unngå svai eller krum. Trekk kneet ut til siden og opp mot hoftehøyde. Gjenta.

Ønsker deg lykke til med treningen din. Minner om at du ikke trenger å gjøre kjempemye for å ha god helsebringende effekt på hele kroppen. Tren smart – lev lenge!

Du kommer til å like

Ingen kommentarer

Legg igjen din kommentar